Get Real

Back to Inalds home page

On January 11, 2008, I gave the 166th Dies Natalis lecture at Delft University of Technology. Subject of the lecture was trustworthiness of information in virtual worlds such as internet: Get Real: Reflections on Trustworthy Virtuality.

In the lecture I engage in a discussion on trustworthiness with my virtual (and changing) self. The complete script can be found here. You can watch the entire Dies Natalis Lecture here (22 minutes).

Alternatively, view the lecture on YouTube (in three parts).

From the TU-Delft press release (in Dutch).
Prof.dr.ir. Inald Lagendijk, hoogleraar aan de faculteit Elektrotechniek, Wiskunde en Informatica van de TU Delft, schetst het ontstaan van de virtuele universiteit als resultaat van het toenemend gebruik van informatie- en communicatietechnologie. De virtuele wereld is echter niet de werkelijke wereld: personen en gegevens kunnen zich anders voordoen dan ze in werkelijkheid zijn. De betrouwbaarheid is in de virtualiteit moeilijk te controleren. In de op virtuele kennis gebaseerde economie kan het ontbreken van betrouwbaarheid hinderlijk zijn. In zijn diesrede Get Real! Reflections on Trustworthy Virtuality laat Lagendijk de zaal ervaren hoe werkelijkheid en virtualiteit in elkaar kunnen vervloeien. Hoe betrouwbaar is de virtuele wereld en de universiteit die daar deel van uitmaakt? Wat is de rol van de technische universiteit bij het waarborgen van die betrouwbaarheid?

Some pictures to give an impression of the Dies Natalis 2008 celebration.

Script and performance by R.L. Lagendijk. Directed by Karina Kroft and Rob Speekenbrink. Production by MCW Studios.

View my stats